xxi. század

2020.06.02. 10:41

Kínhalállal végződött a kislány számára az ördögűzés

A gyógyítót letartóztatták.

Forrás: Shutterstock

Egy ördögűző úgy vélte, hogy az ördög egy mindössze 10 éves kislányba szállt bele, így megpróbálta kiűzni belőle. Az eset azonban kínhalállal végződött, a gyermek testén brutális égési sérülések voltak, és mire beértek vele a kórházba, már késő volt – írja a V4NA.

A világon vannak még olyan helyek, ahol nem tiltott az ördögűzés. Ezen országok közé tartozik Algéria is, ahol éppen a muszlim vallás miatt engedélyezett még a sokszor kínzással járó rítus.

Maga az ördögűzés, vagy más néven ruqya ugyanis a Koránból vett szövegekkel zajlik, és az iszlám így legálisnak tartja, hiszen Isten szavaival űzik az ördögöt.

Éppen ezért, a bevett gyakorlat miatt történhetett meg a mindössze 10 éves kislánnyal az a szörnyűség, amiről a Valeurs Actuelles számolt be a BFMTV nyomán. A kisgyerekhez az otthonába egy gyógyító ment ki, arról azonban nem lehet tudni, hogy milyen okból, mi engedett arra következtetni, hogy a lányt megszállta az ördög.

Az ördögűzés során aztán a kislányt többször is megütötte és megégette a gyógyító. Erre úgy derült fény, hogy a gyermeket a családja végül bevitte a kórházba, ahol az orvosok látták a súlyos sérüléseit. Ekkorra azonban már túl késő volt,

a kislány belehalt a sérüléseibe.

Az ördögűzést végző személyt csütörtökön tartóztatták le, a vád pedig gyilkosság, hiszen az űzéssel gyakorlatilag halálra kínozta a gyermeket.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!