A működő szocializmus

2020.08.21. 10:10

Kim Dzsong Un: a lakosság adja le kutyáit az éttermeknek!

Rég nem látott éhínség van Észak-Koreában, a bölcs vezér emiatt júliusban kinyilvánította, hogy kisállatot tartani a „kapitalista világ dekadenciája”, a phenjani rendőrök most pedig vadásznak a kutyasétáltatókra.

This picture taken on August 13, 2020 and released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on August 14, 2020 shows North Korean leader Kim Jong Un attending a meeting of the ruling Workers' Party of Korea (WPK) in Pyongyang. (Photo by STR / KCNA VIA KNS / AFP) / South Korea OUT / ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS / THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE --- /

Forrás: STR / KCNA / KNS / AFP

Fotó: AFP

Júliusban Kim Dzsongun meghirdette, hogy kisállatot tartani mostantól ellenkezik a törvénnyel. A gazdikat felszólították, hogy a kedvenceiket szolgáltassák be. Ha nem megy fakultatívan, az állam megoldja: a phenjani hatóságok most körbejárnak minden háztartást, felmérik, hogy hol van kutya, a sintérek pedig az utcáról vadásszák le a kutyasétáltatókat – írta meg a Daily Mail nyomán a 888.hu.

A korábban a hírekbe folyamatosan az élelemhiány miatt bekerülő Észak-Korea mostanában némileg talpra tudott állni: saját műtrágyaüzemeinek felállítása óta jelentősen csökkent mezőgazdaságának kitettsége, a komoly éhínségek pedig egyre ritkábbak.

Idén nyáron azonban – részben a koronavírus okozta világgazdasági válság miatt – rég nem látott élelmiszerhiány alakult ki a sztálinista országban,

ez Észak-Korea lakosságának mintegy 60 százalékát érintette.

Egy bölcs vezér azonban minden problémára talál megoldást: Koreában – mindkét részében – a kutyát az emberek megeszik. Eredetileg a kutyahús exkluzív ünnepi ételnek számított, mára Szöulban kutyaéttermek és kutyahúsfesztiválok is vannak.

Innét már csak egy logikai lépést kell megtenni ahhoz, hogy kimondjuk:

a kisállattartás a nyugati kapitalista világ dekadenciája,

majd erre hivatkozva betiltsuk, államosítsuk a friss élelmiszer-alapanyagot. Ez a működő szocializmus.

Borítóképünkön Kim Jong Un észak-koreai diktátor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!