Ország-világ

2020.12.08. 08:27

Kegyetlenség! Állatviadalokat tartottak egy tanyán Nagykőrös külterületén (videó)

Két domaházi és két nagykőrösi férfi amerikai staffordshire terrier kutyák részvételével rendszeresen állatviadalokat szervezett egy Nagykőrös külterületén található tanyán.

Forrás: police.hu

Fotó: ANTAL_N

Állatviadalokat számolt fel a rendőrség összehangolt akcióban Nagykőrös külterületén – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kedden a rendőrség honlapján.

A rendőrök szombaton Cegléden fogták el a két domaházi gyanúsítottat, amikor a viadalról hazafelé tartottak. A rendőrök az autóban friss sérülésekkel rendelkező kutyát találtak. Az egyik nagykőrösi férfit a lakóhelyén, a másikat egy helybéli tanyán fogták el, ahová elrejtett kettő, szintén súlyosan megsérült kutyát.

A kutatások és szemlék eredményeként Nagykőrös és Domaháza területén viadalra használt feszítőfákat, kutyák kiképzésére szolgáló futópadokat és mérlegeket találtak a nyomozók.

Emellett összesen 51, viadalra tenyésztett kutyát foglaltak le. Az állatokat civil szervezetek segítségével biztonságba helyezték, az egyik kutya viszont a viadalon szerzett súlyos sérüléseibe a sürgős állatorvosi beavatkozás ellenére belehalt – írták.

A KR NNI a két domaházi és a két nagykőrösi férfi ellen tiltott állatviadal szervezésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. A gyanúsítottak jelenleg szabadlábon védekeznek.

A közös akcióban részt vettek a KR NNI bűnügyi technikai és kiberbűnözés elleni munkatársai, a KR NNI környezeti bűnözés elleni szakegysége és miskolci területi egysége, a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Bevetés Támogató Osztálya és Kutyás Alosztálya, a Rendészeti Igazgatóság, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ kutyakiképzői, a Nagykőrösi Rendőrkapitányság munkatársai, valamint a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal hatósági állatorvosai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!