Járvány

2020.05.26. 19:03

Keddtől tilos lesz állva alkoholt inni Milánóban

A járványügyi lazítás nyomán Olaszország-szerte nagy tömegek lepték el az utcákat, ezt próbálják szabályozni a hatóságok.

Forrás: Shutterstock

Giuseppe Sala milánói polgármester hétfő este bejelentette, hogy keddtől betiltják este hét órától az alkoholos italok elvitelre árusítását.

Így akarják megakadályozni, hogy a nyári jó időben esténként a város utcáin, terein többnyire fiatalok tömegei csoportosuljanak.

A polgármester hangsúlyozta, hogy az alkoholfogyasztás csak az asztaloknál ülve lesz engedélyezett, az állva fogyasztást bírságolják. A rendőrség szigorú ellenőrzést indít a leglátogatottabb szórakozóhelyek környékén – tette hozzá. A polgármester közölte, hogy a prefektussal közösen hozta meg döntését, miután a vendéglátóhelyek május 18-i újranyitásától esténként egyre nagyobb tömeg lepte el az utcákat, főleg az utóbbi hétvégén. Milánó első embere megjegyezte, hogy hasonló rendelkezés bevezetésére vár a nagyváros körüli önkormányzatok területén is.

Ugyanez a probléma jelentkezett Nápolyban is a hétvégén, amikor a város tengerparti sétányát hajnalig tömeg töltötte meg távolságtartás és szájmaszk nélkül.

A vendéglátóhelyek csökkentett asztalszáma miatt sokan állva fogyasztanak, sokkal többen csoportosulva mint korábban az asztaloknál ülve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!