Járvány

2020.04.16. 19:49

Járvánnyal kapcsolatos fotókat vár a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum

Például közlekedési eszközökön, megállókban vagy pályaudvarokon megtalálható, a koronavírus veszélyeire felhívó plakátokról, tájékoztatókról vagy falfirkákról készített fotókat.

Budapest, 2020. április 11. Rendõrök járõröznek Budapesten, a Kopaszi-gáton 2020. április 11-én. A koronavírus-járvány miatt március 28-án kihirdetett kijárási korlátozást a kormány április 9-én határozatlan idõre meghosszabbította. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Az akcióra olyan fotókkal lehet jelentkezni, amelyek a jelenlegi járványügyi helyzettel összefüggésben bármilyen érdekes jelenséget örökítenek meg – olvasható a felhívásban.

Mint írják, ezek lehetnek például tájékoztatók a közlekedési eszközökön vagy pályaudvarokon, megállókban, fotók a forgalmi változásokról; a koronavírus veszélyeire felhívó plakátok, szórólapok, falfirkák; megváltozott menetrendek vagy az egyéni közlekedési formákat népszerűsítő plakátok; intézkedések eredményei (kerékpársávok, közösségi közlekedést érintő lépések).

A fényképeket [email protected] e-mail címre kell beküldeni. A levélben a jelentkezők engedélyezhetik a múzeum számára a kép további felhasználását, gyűjteménybe vételét a jelentkező nevének a feltüntetésével.

Az intézmény azt kéri, hogy a felhívás hatására senki ne induljon el otthonról, csak akkor fényképezzen, ha halaszthatatlan ügyben egyébként is ki kell mennie az utcára.

Borítókép: Rendőrök járőröznek Budapesten, a Kopaszi-gáton 2020. április 11-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!