Környezetvédelem

2021.09.13. 12:10

Ingyenes programsorozat hívja fel a figyelmet természeti értékeinkre

A meghívott szakemberek Magyarország jellemző élőhelyeit és tájait mutatják be az érdeklődőknek.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ingyenes tudománynépszerűsítő programokon mutatkoznak be a magyarországi, úgynevezett bioszféra-rezervátumok. Szeptember 17-én az ELKH Agrártudományi Kutatóközpont tudományos élményközpontja, az Agroverzum, az UNESCO MAB és az Agrárminisztérium tart közös rendezvényt Martonvásáron.

Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a változatos élővilág megőrzésének fontosságára.

Az UNESCO 1971-ben indította útjára az Ember és Bioszféra Programot, amely a környezet megóvását, valamint az ember és a környezete kapcsolatának javítását tűzte ki céljául.

Az úgynevezett bioszféra-rezervátumok egyik fő feladata, hogy a fenntartható gazdasági fejlődés mintái legyenek.

Hazánkban összesen hat ilyen jellegű területet jelöltek ki, amelyek szerves részét képezik az UNESCO MAB programja által kijelölt Bioszféra-rezervátumok Világhálózatának.

Az eseményen az Aggteleki Bioszféra-rezervátum, a Hortobágyi Bioszféra-rezervátum, a Kiskunsági Bioszféra-rezervátum, a Pilisi Bioszféra-rezervátum és a Mura-Dráva-Duna Bioszféra-rezervátum képviselői vesznek részt. A szakemberek bemutatják, hogy a rezervátum területén milyen természeti értékeket őriznek, hogyan végzik ezt a munkát, illetve miért fontos ez a védelem.

A rendezvény részletes programja az Agroverzum honlapján érhető el.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!