Járvány

2020.05.06. 18:05

Három millió rubelt akar összegyűjteni a védekezésre egy 97 éves orosz veterán (videó)

A koronavírus elleni védekezésre sok millió fontot gyűjtő százéves brit veterán, Thomas Moore kapitány példáját követi egy orosz második világháborús veterán, a 97 éves Zinajda Kornyeva.

Tom kapitány azzal vált világhírűvé, hogy elhatározta, 100. születésnapjáig járókeretével 100 kört tesz meg a kertjében, hogy adományokat gyűjtsön a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) számára.

Kornyeva, aki a második világháborúban a Vörös Hadseregben szolgált az akkori Sztálingrád (mai Szentpétervár) térségében, elmondta, hogy 3 millió rubelnyi (13 millió forintnyi) összeget akar gyűjteni a koronavírus elleni védekezésre május 9-ig, a hitleri Németország fölött aratott győzelem 75. évfordulójáig.

Az orosz asszony nem a kertjében sétál, hanem videókat tesz közzé honlapján, amelyekben felidézi háborús élményeit is.

Az egyik videójában, amelyben Tom kapitányról is megemlékezett, elmondta, hogy ismeri a brit veterán történetét, erős személyiségnek és igazi katonának nevezte. Együtt legyőztük 1945-ben a fasizmust. És most együtt küzdünk a koronavírus ellen hangsúlyozta.

Kornyeva, aki példaképének tekinti Tom kapitányt, egy ajándékot is küldött neki: kötött számára egy pár meleg zoknit.

Tartsanak melegen, szeretettel Oroszországból„

fogalmazott üzenetében.

Az orosz veterán keddig öt nap alatt 26 ezer dollárt (8,4 millió forintot) gyűjtött.

Tom kapitány több mint 30 millió fontot (12 milliárd forintot) gyűjtött az NHS támogatása.

Borítóképünk kivágás a fenti videóból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!