rekord

2020.12.01. 19:52

Gyíkhíd épült Indiában egy forgalmas autóút fölött

A hegyvidéki Uttarkhand államban emelt 27 méteres „ökohíd” a világon elsőként bambuszból, jutából és fűből készült.

Forrás: Shutterstock

Egyedülálló hidat építettek indiai szakemberek egy forgalmas főút fölött, hogy segítsenek a hüllőknek és más kis állatoknak az átkelésben.

A hegyvidéki Uttarkhand államban emelt 27 méteres „ökohíd” a világon elsőként bambuszból, jutából és fűből készült – írta a helyi lapokra hivatkozva a BBC hírportálja.

A Najnitalba, a forgalmas turistaközpontba vezető úton sok állatot gázoltak el. A szakemberek most kúszónövényeket és füvet ültetnek, hogy az állatokat a híd felé tereljék.

Az átkelő mindkét oldalára kamerákat helyeztek el, hogy figyelemmel kísérjék az állatok mozgását – közölte Csander Sekhar Josi, az állami erdőgazdaság képviselője a BBC-vel.

A híd turistalátványossággá vált, sokan állnak meg fotózni és szelfizni a közelében, az erdészek azonban abban bíznak, hogy hamarosan az állatokat is vonzani kezdi az építmény.

„A sűrű erdőből elefántok, leopárdok, őzek és más nagyvadak tévednek erre, a sofőrök messziről észre veszik őket, lelassítanak, de kígyók, gyíkok, varánuszok vagy mókusok miatt alig fékez valaki” – mondta el egy szakember az Indian Expressz napilapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!