aukció

2020.06.19. 10:39

Ezentúl új tulajdonosánál mulat tovább Brueghel királya

Összesen 6,3 millió eurós (2,1 milliárd forint) eredménnyel zárult a régi és 19. századi mesterek, köztük ifjabb Pieter Brueghel és Polidoro da Caravaggio műveinek árverése szerdán – közölte az Artcurial párizsi aukciósház.

Forrás: Wikimedia

Az esemény megmutatta, hogy a műgyűjtők a koronavírus okozta válság ellenére Párizsba utaztak. Az eladott műtárgyak közt tíz is volt, amely meghaladta a 100 ezer eurós árat – írta az Artcurial.

Az ifjabb Pieter Brueghel flamand festő A király iszik című képe 629 ezer eurós leütési áron kelt el, Raffaello egy fiatal tanítványa, Polidoro da Caravaggio egy műve – a Józsefet testvérei a kútba vetik – 604 200 euróért, a becsült ár háromszorosáért talált gazdára.

Bernardo Strozzi itáliai barokk mester Dávid Góliát fejével című alkotását egy európai gyűjtő 505 ezer euróért szerezte meg.

Az idősebb Jan Brueghel flamand művész egy népes falusi utcát ábrázoló olajfestményéért 579 400 eurót fizetett a nyertes licitáló, az ár szintén majdnem háromszorosa az előzetesen becsültnek.

A művek Jean Francois Empain üzletember Éloge de la folie (A butaság dicsérete) elnevezésű gyűjteményéből származnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!