Mentőakció

2021.04.07. 17:45

Elvonult meditálni a buddhista szerzetes, életveszélybe került egy thaiföldi barlangban

Búvárok mentettek ki négy nap után egy meditáló szerzetest egy váratlan eső által elárasztott barlangból Thaiföldön.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A 46 éves Phra Manasz szombaton vonult be a Thaiföld északi részén, Phitszanulok tartományban fekvő Thram Phra Szai Ngam barlangba,

ám miközben meditált, egy ebben az évszakban szokatlan, napokig tartó felhőszakadás úgy megemelte a vízszintet a barlangban, hogy a víz elzárta a kijáratot.

A hatóságokat a környékbeliek értesítették kedden, hogy a szerzetes a barlangban rekedt. Több százan, köztük búvárok és orvosok érkeztek a helyszínre, hogy segítsenek kimenteni a férfit, aki minden áprilisban elzarándokol ebbe a barlangba egy másik tartományból. A mentést azonban csak szerda reggel tudták elkezdeni, miután elállt a vasárnap megeredt eső. A férfit – búvármaszkkal az arcán – heten hozták ki a barlangból, 12 métert megtéve a víz alatt.

Thaiföldön számos barlangban vannak szentélyek szakrálisnak számító pontokon.

Három éve 12 thaiföldi fiú – egy focicsapat – és edzőjük rekedt hasonló módon egy barlangban Csiang Raj tartományban. Őket több mint két hét után sikerült kihozni nagyszabású nemzetközi mentőakció eredményeként.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!