Tizennyolc nap után

2020.05.27. 15:23

Élve találtak meg két eltévedt túrázót az új-zélandi vadonban

Öt túraszakértő, három keresőkutyás csoport és két mentőhelikopter indult a felkutatásukra. A hét elején a rossz időjárás nehezítette a dolgukat.

Kahurangi Nemzeti Park, 2020. mjus 27. Az j-zlandi vdelmi erk ltal kzreadott kpen egy rendr nzi a helikoptert, amellyel a kt eltnt trz felkutatsn dolgoz mentcsapatok tagjai felszllnak az j-zlandi Dli-Szigeten elterl Kahurangi Nemzeti Parkban 2020. mjus 27-n, miutn megtalltk a keresett szemlyeket. Jessica O'Connor s Dion Reynolds mjus 9-n indultak tnak, s t nap mlva kellett volna visszatrnik. Egyik ismersk kilenc napra r jelentette az eltnsket. MTI/AP/Az j-zlandi vdelmi er/Naomi James

Forrás: MTI / AP / Az új-zélandi védelmi erő

Fotó: Naomi James

Tizennyolc nap után találtak meg élve két túrázót szerdán az új-zélandi vadonban – közölték a rendőrség.

Jessica O'Connor és Dion Reynolds az új-zélandi Déli-Szigeten elterülő Kahurangi Nemzeti Parkban kirándult. Május 9-én indultak útnak, és öt nap múlva kellett volna visszatérniük. Egyik ismerősük kilenc napra rá jelentette az eltűnésüket.

Egy mentőhelikopter talált rá a párra. Kivizsgálásra kórházba szállították őket, de csak kisebb sérüléseket szenvedtek.

Mindketten 23 évesek és tapasztalt túrázók. A rendőrség szerint az első jelek arra utalnak, hogy már a barangolásuk első napjaiban eltévedtek, és úgy döntöttek, hogy nem mozdulnak arról a helyről, ahol ráeszméltek erre. Mire megtalálták őket 18 nappal az indulásuk után, már elfogyott az élelmük.

Kahurangi a szigetország második legnagyobb nemzeti parkja, 4520 négyzetkilométer kiterjedésű, körülbelül akkora, mint Veszprém megye, és egyes területein nincsenek kijelölt turistaösvények. Ott forgatták a Gyűrűk Ura filmtrilógia egyes jeleneteit.

Borítókép: Az új-zélandi védelmi erők által közreadott képen egy rendőr nézi a helikoptert, amellyel a két eltűnt túrázó felkutatásán dolgozó mentőcsapatok tagjai felszállnak az új-zélandi Déli-Szigeten elterülő Kahurangi Nemzeti Parkban 2020. május 27-én, miután megtalálták a keresett személyeket.

Címkék#új-zéland
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!