hiába a jótékony cél

2021.04.09. 15:15

Eltiltották a Haalandtól aláírást kérő bírót

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) eltiltotta hétvégi mérkőzésétől azt a játékvezető-asszisztenst, aki jótékony célra kért aláírást Erling Haalandtól a Manchester City és a Borussia Dortmund kedd esti Bajnokok Ligája-találkozója után.

Octavian Sovre during the game between FCSB and CFR Cluj, Round 28 of Liga 1 Romania, in Bucharest, Friday 19 March 2021. (Photo by Alex Nicodim/NurPhoto) (Photo by Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Alex Nicodim

A román partjelző, Octavian Sovre a lefújást követően az öltözőfolyosón megkérte a német klub norvég csatárát, hogy írjon alá neki egy sárgalapot, és – bár a helyzet egyáltalán nem volt szokványos – a 20 éves játékos eleget is tett a kérésnek.

Sovre csütörtökön elárulta, régóta gyűjt aláírásokat különböző sportolóktól – jelenleg nagyjából 250-nél tart -, és az eladásukból befolyó összeget egy autistákat támogató szervezetnek ajánlja fel. Az SOS Autism vezetője, Simona Zlibut elmondta, nagyon hálásak a bírónak a segítségért, amely nélkül nem tudnának működni.

Az európai szövetség (UEFA) csütörtöki állásfoglalása szerint elfogadhatatlan és méltatlan, hogy a mérkőzések hivatalos személyei aláírást kérjenek a futballistáktól, a román szövetség pénteki határozata nyomán pedig Sovre kimarad vasárnap az Universitate Craiova-CFR Cluj találkozó játékvezetői hármasából.

Borítókép: Sovre nem lengethet a hétvégén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!