Egyperces

2017.02.06. 12:12

Elcsúfította a híres középkori falut a sárga autó, megrongálták

A jármű három éve parkol Bibury híres utcáján, a látvány azonban nem tetszik a turistáknak.

Vandálok rongálták meg egy brit nyugdíjas sárga autóját, amely a turisták szerint elcsúfítja a híres középkori brit falu, Bibury látványát.

A Vauxhall Corsa típusú sárga kisautóban 6000 fontos (forint) kár keletkezett, amikor az ismeretlen tettes vagy tettesek a motorháztetejébe a "mozdulj" szót karcolták, valamint szélvédőjét is tönkretették.

Az autó Peter Maddox 84 éves nyugdíjas fogász tulajdona, aki azért parkol a festői utcán, mivel nincs más parkolási lehetőség.

Maddox 15 éve költözött Biburyba, felesége halála után. A sárga autóval három éve parkol a falu híres utcáján, az Arlington Roadon, amelynek szürke kövekből épült 14. századi házsora a legöregebbek közé tartozik Nagy-Britanniában. A turisták gyakran fényképezik a házsort. Az utca látványképe a brit útlevelek díszítésben is megjelenik.

A környékbeliek támogatását élvező Maddox kijelentette: nem engedi, hogy a turisták szabják meg, hogy mit tegyen. A nyugdíjas hozzátette: a sárga kocsi helyett, aminek kárát a biztosító valószínűleg fedezi, egy lime zöld autót vesz majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!