olvasói felvétel

2020.08.05. 13:03

Egy malomépület tetejét szakította le a szél Soltvadkerten (videó)

Kedden nagy erejű vihar csapott le Bács-Kiskun megyére, fákat döntve az utakra, házakra, és vízzel árasztva el az utcákat.

Forrás: baon.hu

Kedden számoltunk be folyamatosan a megyéken átvonuló viharról és az általa okozott károkról. A többi közt arról is, hogy Soltvadkerten egy háromemeletes malomépület teljes tetőszerkezetét leszakította a hatalmas erejű szél és a mellette lévő Szentháromság utcára dobta.

A párhuzamos Ifjúság útján teljes hosszában állt a víz, amit a Kiskunsági Víziközmű- Szolgáltató Kft. emberei próbáltak szivattyúzni. A helyszínen volt Mátyás Zoltán igazgató, aki elmondta, hogy munkájukat nagyban nehezítette, hogy a vihar miatt leszakadó malomtető magával rántott egy nagyfesztültségű oszlopot is, így az egész városrészben nem volt áram.

A Baon.hu olvasója, Péter János éppen a keddi tomboló vihart videózta autójából, melyen sikerült megörökítenie azt a pillanatot, amikor leszakadt a malom tetőszerkezete, ami közben kidöntötte az oszlopot. A kábelszakadás pillanatában hatalmas szikrák keletkeztek, ezt a felvétel 40. másodperctől lehet látni.

A Garota Kft. tulajdonában lévő közel 120 éves malomépületre 15 évvel ezelőtt került fel az a vas szerkezetű, új tető, amit kedden egyben leszakított az orkán erejű szél és dobta a malom melletti út közepére.

A cég egyik képviselőjének, Nyúl Gábornak becslése szerint több tízmillió forintra tehető az anyagi kár.

A leszakadó tetőszerkezet miatt megrongálódott magasfeszültségű villanyvezetéket reggelre az áramszolgáltató munkatársai helyreállították. A városban több helyen jelenleg is folyamatos a károk felszámolása, ahol fák dőltek házakra, kerítésekre, utakra.

A Szentháromság utca jelenleg is le van zárva. Az összeroncsolódott tetőszerkezet maradványainak eltávolítása később kezdődik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!