Egyperces

2019.04.11. 09:32

Egy ciszta növekszik Király Linda agyában

Az énekesnő maga jött rá, hogy ez okozza túlsúlyát, amivel évek óta küzd.

Sokszor visszafordíthatatlan lelki sérülést okoz, ha valakit az átlagostól eltérő megjelenése miatt megszégyenítenek. Sajnos megtapasztalta ezt Király Linda énekesnő is, akit rengeteg bántás ért a drasztikus hízása miatt. Egy magazin ezt a kérdéskört járja körül a legfrissebb számában, a „testről tabuk nélkül" témában – írja a Bors.


Eszméletlenül fontos, hogy beszéljünk az úgynevezett body shamingről, vagyis a testszégyenítésről – mondja Király Linda.


– A mai napig folyamatos harcban vagyok magammal, a testemmel. Amikor lefogytam, hiába voltam 52 kiló, továbbra is szorongtam, a tükörben még mindig az elhízott kislányt láttam magam előtt. Ezért éveken keresztül bántalmaztam magam fizikailag a drasztikus fogyókúrákkal. És lelkileg is kínoztam magam, a fogyókúrák közben a tükör előtt állva rendszeresen azt kérdeztem magamtól: hogy nézel ki?


Linda hiába járt orvosról orvosra, a válasz legtöbbször az volt, hogy a pajzsmirigye és az inzulinrezisztenciája a felelős a hízásért. Egy MR-vizsgálat végül kimutatta, hogy egy ciszta növekszik az agyalapi mirigyében.

A testre érdemes nagyon figyelni. A tudatalatti ugyanis mindig jelez, csak tudni kell értelmezni az üzeneteket. Az orvosok a sok keresgélés ellenére sem találták a kiváltó okot, a hatodik év után aztán jött bennem egy érzés, hogy hol is kellene keresgélni tovább. Mivel évek óta szinte minden gondolatom az egészségem körül forgott, természetes, hogy számos orvosi cikket elolvastam, a létező összes internetes fórumot átböngésztem. Aztán jött az áttörés: valamelyik vérvételnél láttam, hogy nagyon magas a cortisolszintem. Eszembe jutott, hogy mintha valahol olvastam volna olyat, hogy ez összeköthető az agyalapi mirigyes problémákkal, és ez után mentem el arra az MRI-re (mágneses magrezonancia képalkotás), ami végül megmutatta a betegségem kiváltó okát.

– fejtegeti az énekesnő a Borsnak.


Lindától azt is megkérdezte a lap, hogy most éppen hol tart az agyi ciszta elleni harcban, de az énekesnő csak ennyit mondott:

– Még nem szeretnék bővebben beszélni az orvosi beavatkozásokról, a terápiáról. De tudom és érzem, hogy végre felcsillant a remény, hogy teljesen gyógyult lehetek, és ezzel lezárhassak egy hétéves nagyon megterhelő életszakaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!