Járvány

2020.03.29. 07:04

Egész Egyiptomban fertőtlenítik a múzeumokat

A kairói Egyiptomi Múzeumban egy kis karbantartás is lesz.

Forrás: Shutterstock

Egyiptom-szerte fertőtlenítik a múzeumokat és idegenforgalmi látványosságokat. Az ország idegenforgalmi minisztériuma a hétvégén rendelte el a turisták látogatta intézmények bezárását és fertőtlenítését, a zárlat a hónap végéig tart.

A március 23-tól bezárt múzeumok és régészeti helyszínek között vannak a legnépszerűbb idegenforgalmi célpontok, így a kairói Egyiptomi Múzeum és a Luxori Múzeum is. A minisztérium által elrendelt fertőtlenítési munkákat a nemzetközi szabványoknak megfelelően végzik el március 31-ig, az alkalmazott eljárásokat az egészségügyi minisztérium felügyeli – ismertette a turisztikai tárca hétfői közleménye.

Szabah Szeddik, a leggazdagabb Tutanhamon-gyűjtemény, a kairói Egyiptomi Múzeum vezérigazgatója elmondta, hogy a hónap végéig a restauráló részleg szakemberei elvégzik a sterilizálást a nem üvegvitrinben kiállított műtárgyakon, de a kényszerű szünetet a létesítmény karbantartására is felhasználják.

Az idegenforgalmi tárca tervet készít a világszerte terjedő koronavírus-járvány miatt kieső idegenforgalmi bevételek kezelésére, de a pénzügyi kérdéseket háttérbe szorítja a látogatók és a múzeum, valamint a régészeti helyszínek dolgozóinak egészsége és biztonsága.

A százmilliós lélekszámú Egyiptomban kedden már 366 megerősített COVID-19 esetet tartottak számon, a betegségnek 19 halálos áldozata volt.

Az országban átmenetileg bezárták a mecseteket és templomokat, a kávézók, klubok, bevásárlóközpontok, éttermek és szórakoztatóipari létesítmények pedig már délután bezárnak.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!