Augusztus 20.

2021.08.22. 15:53

Csaknem ötvenezer ember vett részt a budai Vár programjain, 30 ezren nézték meg az Aranyvonatot

Népszerűek az augusztus 20-i hosszú hétvége programjai, már sok tízezer ember látogatott el a fővárosi rendezvényekre.

A Mesterségek Ünnepe a budai Várban a Mátyás-templom mellett

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Bach Máté

Csaknem ötvenezer ember vett részt a budai Vár programjain augusztus 20-án – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vasárnap.

A vár legkedveltebb pontjai a fegyversimogató és a katonákkal szelfizés voltak.

A közlemény szerint a magyar történelem hét ikonikus alakját és a hozzájuk köthető sorsfordító eseményeket elevenítették fel hagyományőrző csoportok és színészek segítségével a Tóth Árpád sétányon augusztus 20-án. Az egész napos, rendhagyó eseményen 10-15 perces jeleneteket adtak elő a társulatok, amelyek sikerességét mutatja, hogy a budai Várba mintegy 50 ezer érdeklődőt csábított a program.

Látogatók fotózkodnak az eredetileg 1938-ban elkészült, majd a II. világháborúban megsemmisült Aranyvonat újraépített Szent Jobb-ereklyeszállító kocsijánál az államalapítás és államalapító Szent István király ünnepén Budapesten, az Alkotmány utcában 2021. augusztus 20-án
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Rengetegen voltak kíváncsiak az Aranyvonatra is, már több mint 30 ezren tekintették meg az augusztus 20-án a budapesti Alkotmány utcában kiállított rekonstruált vasúti kocsit.

Ez volt az az ereklyeszállító kocsi, amelynek eredetije 1938-ban azért készült, hogy körbevihesse az országban a Szent Jobbot.

Az Aranyvonat továbbra is várja a látogatókat. Tájékozódni lehet a szentistvannap2021.hu oldalon – írta az MTÜ.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!