Egyperces

2019.05.17. 11:16

Botrány: csalással akarták győzelemre juttatni egy milliomos kislányát a tehetségkutatóban

Megsemmisítették a The Voice Kids orosz zenés televíziós tehetségkutató műsor eredményét, mivel kiderült, hogy a versenyben több ezernyi hamis szavazattal akarták győzelemhez juttatni egy milliomos kislányát - írta meg a BBC News.

MTI

A tízéves Mikéla Abramova a telefonos szavazatok 56,5 százalékával győzött, de az eredmény ellen óvást nyújtottak be.


A gyermek Alszou Abramova popénekes és Jan Abramov gazdag üzletember kislánya.


Az esetet követően az orosz állami 1-es csatorna bejelentette, hogy a jövőben biztonságosabbá teszik a szavazási rendszert.


A televízió a Group-IB kiberbiztonsági céggel vizsgáltatta meg Mikella Abramova szavazatait, miután a kislány az orosz televízióban hatodik évada futó The Voice Kids győztese lett. A vizsgálat megállapította, hogy kívülről befolyásolták a telefonos szavazás eredményét.

 


A csatorna hangsúlyozta, hogy először fordult elő ilyen csalás, és ez volt egyben az utolsó alkalom is, hogy bárki megpróbálhatta befolyásolni a közönség választását. Ugyanakkor azt is hozzátették, hogy az ilyen akciók miatt nem szabad a gyerekeket hibáztatni. Azt viszont nem hozták nyilvánosságra, hogy ki állt a csalás mögött.


A vizsgálat kiderítette, hogy a telefonos szavazás alatt 300 telefonszámról több mint 8000 szöveges üzenetet küldtek, tehát valaki "botokat használt".


A Grup-IB szerint több mint 30 ezer szavazat érkezett az egyik versenyzőre az említett telefonokról. A rivális énekesek viszont egyenként alig kaptak több mint 3000 szavazatot.


A botok automatikus programok, amelyek több ezerszer tudnak végrehajtani egy utasítást.


A csatorna közölte, hogy az új szavazási mechanizmust még a tehetségkutató műsor új évada előtt bevezetik.


(Lead-képünk illusztráció: Pixabay - a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!