válaszkeresés

2020.04.23. 08:29

Bennszülött bölcsek beszélnek a Föld védelméről egy dokumentumfilmben

A világ 13 bennszülött bölcse, akik különböző kultúrákat képviselnek, Hawaiin gyűlt össze, hogy megbeszélje a világ állapotát és megfogalmazzák az emberiség számára üzenetüket.

Forrás: https://www.wisdomweavers.world/

A környezetvédelemért és a klímaváltozás ellen szólaltak fel bennszülött bölcsek a Föld napjára megjelenő dokumentumfilmben.

A Wisdom Weavers of the World című dokumentumfilm producere az Oscar- és Emmy-díjas producer, Jeffrey D. Brown volt. Mint az alkotók fogalmaztak: az emberiség keresztúthoz érkezett, és a világ 13 bennszülött bölcse, akik különböző kultúrákat képviselnek, Hawaiin gyűlt össze, hogy megbeszélje a világ állapotát és megfogalmazzák az emberiség számára üzenetüket.

„A Földanya siratja ember gyermekeit. Ő már évmilliárdok óta él és tovább fog élni. De az kérdés, hogy mi emberi lények élni fogunk-e vagy sem” – mondta Ilarion Kuuyux Merculieff alaszkai bennszülött, aki a Hawaiin megrendezett tanácskozást összehívta 2017 novemberében, ahol a bölcsek a globális környezetvédelemmel kapcsolatos témákban, az élőhelyek pusztulása ellen és a klímaváltozás megfékezése mellett foglaltak állást.

A négynapos tanácskozás azzal a megállapítással zárult, hogy a Földet csak úgy lehet megmenteni, ha alapvető változás következik be az emberek hozzáállásában.

Az alaszkai Anchorage-ben nyilatkozó Merculieff elmondta, hogy miközben az elmúlt 30 évben nagyon sok környezetvédelmi szervezet jött létre, a Föld állapota tovább romlik, és senki sem teszi fel a kérdést, hogy miért. Pedig a válaszokat csak akkor találjuk meg, ha magunkba nézünk – fűzte hozzá.

A bennszülött gyűlésen a Kirgizisztánból érkezett hóleopárd sámán, Zaparkul Raimbekov, a kolumbiai arhuaco nép spirituális papja, Lorenzo Izquierdo és Mona Ann Polacca, a Tizenhárom Bennszülött Nagymama Nemzetközi Tanácsa elnevezésű szervezet alapítója is részt vett.

A 14 perces filmet a https://www.wisdomweavers.world honlapon és a Wisdom Weavers of the World közösségimédia-oldalain lehet megnézni a Föld napja alkalmából.

Merculieff elmondta, reméli, hogy a koronavírus-járvány miatti kényszerű szünetet az emberek arra is felhasználják, hogy elgondolkodjanak arról, hogyan lehet változtatni. Mint mondta, nem könnyű engedni, hogy az embert az észszerűség helyett a szíve vezesse, de most nem tehetünk mást, és a bennszülöttek világszerte tudják, hogy ez az egyetlen járható út.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!