Adománygyűjtés

2021.11.24. 18:34

Adventi koszorúkkal is gyűjtenek a családszervezetek

A gyűjtés teljes bevételét egy új családi otthon kialakítására szánják, hogy a bántalmazás elől menekülni kényszerülő édesanyák gyermekeikkel menedékre találjanak.

Adventi koszorúkkal is gyűjtenek adományokat a Lea Otthon Családok Átmeneti Otthona javára a családszervezetek, amelyek közös koszorúkészítést tartottak szerdán Budapesten, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért szervezet épületében Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a jótékonysági gyűjtés fővédnöke részvételével.

Herczegh Anita évek óta csatlakozik a családszervezetek adventi jótékonysági adománygyűjtéséhez, idén lányával, Áder Júliával együtt saját készítésű adventi koszorúkkal és díszekkel is hozzájárulnak a kezdeményezéshez.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a jótékonysági gyűjtés fővédnöke a családszervezetek jótékonysági célú adventi koszorúkészítésén a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért budapesti központjában 2021. november 24-én.

Forrás: Bruzák Noémi / MTI

 

Az adventhez hozzátartozik a készülődés, várakozás időszaka – hangsúlyozta Herczegh Anita a szerdai sajtótájékoztatón, kiemelve: tavaly mintegy hatvan koszorút készítettek, idén is csaknem ennyi fog elkészülni.

Mint mondta, nemes cél, hogy támogassuk a bántalmazott anyákat, és hozzájáruljunk ilyen módon is egy új anyaotthon kialakításhoz.

„Minden olyan kezdeményezéshez csatlakozom, amely fontos célt szolgál, főként, ha családokról és gyermekekről van szó. A család a társadalomban alapvető fontosságú, ha családok rendben vannak, akkor a társadalom is jól tud működni”

- hangsúlyozta a köztársasági elnök felesége.

Idén mintegy harminc hazai családszervezet csatlakozott az adventi vásárhoz és gyűjtéséhez, amelyet immár hatodik alkalommal rendeznek meg – hangsúlyozta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) alapítója. Mint mondta, az adventi gyűjtés teljes bevételét egy új családi otthon kialakítására szánják, hogy a bántalmazás elől menekülni kényszerülő édesanyák gyermekeikkel biztonságot nyújtó menedékre találjanak. Hozzátette: a koszorúk az esemény Facebook-oldalán érhetők el, az adománygyűjtés pedig az adjukossze.hu oldalon zajlik.

Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke arról beszélt, hogy a magyarországi családszervezetek a mostani gyűjtés mellett a családpolitika alakításában is együttműködnek. A szervezetek sok inspirációt és javaslatot tesznek azért, hogy hazánkban hatékony családpolitika működhessen.

A Lea otthon már 15 éve segíti a nehéz szociális körülményekből érkezett fiatal édesanyákat, akik többsége súlyos bántalmazás, életveszélyes fenyegetések elől menekülve keresi fel az intézményt.

A családszervezetek adventi akciója 2016-ban indult, a Ficsak a gyűjtést minden évben több szervezettel karöltve rendezi meg. A befolyt összegből évről évre segítséget nyújtanak egy olyan szervezetnek, amelynek munkája kiemelkedően fontos a kisgyermekek életében. 2018-ban a siket és nagyothalló, 2019-ben a szívbeteg gyermekeket, 2020-ban pedig a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot támogatták a gyűjtés által.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!