megdöbbentő

2020.05.20. 14:45

A nők számára kitüntetés a verés egy imám szerint (videó)

A koránra hivatkozva egy arab sejk azt állítja: a nők számára „kitüntetés”, ha megverik őket. A Twitteren megosztott videóban az imám elmagyarázza, hogy a nőknek olykor „szükségük van a fegyelmezésre”, és hogy a verésnek is van „etikettje”.

A V4NA Hírügynökség arról ír, hogy a zsidó-keresztény kultúrkörben élők számára szörnyű dolgokat állít egy arab sejk: azt, hogy

Allah „kitüntette a nőket a verés büntetésével”.

Szerinte egy muszlim férjnek olykor meg kell vernie a feleségét, hogy az asszony tudja, hol a helye.

„Mohamed próféta azt mondta: ne üsd az arcát és ne csúfítsd el, ne törd el a csontjait (…), de a verésnek is van etikettje”

– magyarázza a muszlim vallási vezető az Ex-Muslims of North America nonprofit szervezet által a Twitteren megosztott videóban. A sejk elmondja, hogy a korán szerint a férj legfeljebb tíz ütést mérhet a feleségére, és azokat is „csak mellkason alul”.

Tavaly áprilisban egy katari szociológus, Abdel Aziz al-Khazraj al-Anshari keltett nagy felháborodást, amikor közzétett egy videót a YouTube-csatornáján. Ebben az arab tudós arra tanította a muszlim férfiakat, hogyan kell „megmutatni, hogy ki az úr a háznál” és mit kell tenniük, „amikor úgy érzik, meg kell fegyelmezni a feleségüket”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!