Ajánló

2022.09.18. 06:00

Rendkívüli műsorfolyamban számol be II. Erzsébet búcsúztatásáról a Hír TV

Szeptember 19-én, hétfőn 10 órától kezdődik a közvetítés.

A londoni Westminster-csarnokban felravatalozott II. Erzsébet királynő előtt róják le kegyeletüket az emberek 2022. szeptember 15-én

Forrás: MTI/AP/Pool/PA

Fotó: Yui Mok

Búcsú a királynőtől – ezzel a címmel közvetíti majd a Hír TV II. Erzsébet búcsúztatását. Az 500 percesre tervezett élő közvetítés minőségének egyik garanciája, hogy a HírTV a BBC/Sky/ITV közös világközvetítésének képeit használhatja majd. 250 kamerából álló lánc mutatja majd az eseményeket, a királyi család tagjait, a világ vezető politikusait, köztük Novák Katalin köztársasági elnököt – közölte a Hír TV.

A budapesti stúdióban M. Dobos Mariann és M. Kovács Róbert vendégeikkel percről percre követik, magyarázzák és értelmezik majd a történéseket. A Hír TV nézői mindent megtudhatnak az uralkodóház múltjáról és jelenéről, a legfontosabb politikai és morális kérdésekről. A stúdióvendégek között lesz: Jeszenszky Géza, az Antall-kormány külügyminisztere, aki Erzsébet királynőt kalauzolta annak budapesti látogatásakor,  Boris Kálnoky, az MCC Médiaiskola vezetője, akit rokoni szálak fűznek a királyi családhoz. A stúdióba várják Paul Fox brit nagykövetet, és Kumin Ferenc londoni magyar nagykövet is bekapcsolódik majd a műsorba. Szakértőként szerepel majd Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhelyének vezetője, Frank Hegedűs anglikán lelkipásztor, Horváth József biztonságpolitikai szakértő, Ocsenás Katalin protokollszakértő, László Ferenc kultúrtörténész, Gav Duncan újságíró, Kotász Zoltán, a Magyar Nemzet külpolitikai rovatvezetője, Bárány Attila történész, monarchia-szakértő, valamint Gőcze Edit kegyeleti szakértő.

A híradó riportere Londonból élőben jelentkezik majd a nap folyamán, a HírTV külpolitikai szakújságírója, Árendás Péter pedig a világközvetítéseket figyeli és számol be róluk.

Az esti műsorsáv különlegessége, hogy a csatorna egyedüliként Magyarországon megszerezte a brit uralkodó életéről szóló másfél órás exkluzív BBC-dokumentumfilm sugárzási jogait.  

18.40-től tehát Tisztelet őfelségének, a királynőnek címmel dokumentumfilmet sugároz a Hír TV: a BBC programjában Magyarországon eddig soha nem látható képsorokat mutatnak majd magyar szinkronnal. Itt lesznek láthatók az 1953-as koronázási szertartás képsorai, Erzsébet esküvője, láthatjuk első nyilvános beszédét, a háborús Londonban teherautót vezető fiatal hercegnőt, megszólalnak az uralkodó gyermekei, korábbi brit miniszterelnökök, például Boris Johnson, David Cameron, és a királyi család legkiválóbb kutatói. Új információkat tudhatunk meg Erzsébetnek Diana hercegnőhöz fűződő viszonyáról, és unokája, Harry herceg házasságáról is. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!