Szentek nyomában

2022.09.14. 20:00

Minden érdeklődőt várnak az Esterházy János Zarándoknapra

Az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpont szeretettel vár minden résztvevőt 2022. szeptember 16-17-re, a 65 évvel ezelőtt elhunyt Esterházy János végső nyugalomra helyezésének 5. évfordulójára szervezett Zarándoknapra.

Az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpont szíve a Szent Kereszt Felmagasztalási kápolna kültéri oltáránál

Az alsóbodoki Zarándokközpont Esterházy János tiszteletének ápolása mellett az évek során a felvidéki magyarság egyik lelki központjává is vált. Programjaik között idén is megrendezik, az immáron hagyományosnak mondható zarándoknapot.

Szeptember 16-án, pénteken a szervezők többek között portré-kiállítással és filmvetítéssel is készülnek. Az „Eltörölhetetlen történet” című lengyel Esterházy-dokumentumfilmet is bemutatják, amelyet a film alkotóival történő beszélgetés követ. A napot gyertyafényes keresztúttal és a békéért való imádsággal zárják.

A gyalogos zarándoklat szeptember 17-én, szombat reggel indul Bábindalról  Alsóbodokra, ahol tanúságtételek és előadások is elhangzanak majd. A zarándoklaton előzetes regisztrációt követően bárki részt vehet.

Esterházy János életét bemutató kiállítás a zoboralji Alsóbodokon
Fotós: Komka Péter / Forrás: MTI

Dr. Csókay András és Eperjes Károly megosztja gondolatait Esterházy életéről, annak napjainkban is releváns üzenetéről. 

Az Esterházy János emlékérem átadása után a hálaadó ünnepi szentmise következik, amelyet Főtisztelendő Marton Zsolt váci megyéspüspök, a MKPK Családügyi Bizottságának elnöke fog celebrálni. 

A hétvégi programot az Esterházy oratórium, és a Szent Efrém Férfikar előadása fogja zárni.

A zarándoknap védnöke: Mons. Ďurčo Zoltán, a Nyitrai Egyházmegye püspöki helynöke.

Az eseménnyel kapcsolatos további információkért kattintson ide.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!