Természetjáró program

2022.09.01. 09:53

A Kéktúrázás napja idén ősszel is megmozgat

A tavalyi rekord résztvevő-számú rendezvény után a Magyar Természetjáró Szövetség idén is életre kelti az Országos Kékkör 2584 kilométerét.

Az egész ország egyszerre kel útra

Forrás: kekturazasnapja.kektura.hu

Mától lehet ingyenesen regisztrálni 143 túrára. A közösségi túrák az ország különböző pontjaiból indulnak a kék sáv turistajelzésen, október második szombatján, vagyis október 8-án.

A három kéktúrát; az idén 70. születésnapját ünneplő Országos Kéktúrát, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát és az Alföldi Kéktúrát egy napon, egy időben járja majd végig több ezer túrázó.

2022-ben a jelentkezők  még könnyebben találhatnak rá a megfelelő túrára, a rendezvény honlapján hossz, szintemelkedés, térkép és tematika szerint is választhatnak a szakaszok közül. Akik épp valamelyik kéktúrát járják a túramozgalom kiírása szerint, őket is várja a túranap, a honlapon kigyűjthetők a kéktúrás bélyegzésre ideális túrák is.

A rendezvény tavalyi videója a túrabakancs felhúzására készteti az embert:

A rendezvény honlapjának térképén a 143 túracsoport haladása idén is követhető lesz, a jeladóval felszerelt túrázók a nap végére együtt rajzolják ki az országot körbejáró Országos Kékkör nyomvonalát.

A szervező MTSZ október elején 2580 km-en, 143 szakaszon, 250 felkészült szakaszfelelőssel nagy szeretettel vár minden kéktúrázni vágyót, kezdőket és haladókat egyaránt.

Közösségi túrázás
Forrás: kekturazasnapja.kektura.hu

Az ősz legnagyobbnak ígérkező közösségi túranapján a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet ide kattintva megtehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!