Természetjáró

2022.08.24. 10:00

Nyár végén is vár mindenkit a Bükki Nemzeti Park

Augusztus utolsó két hétvégéjén a biciklizés szerelmesei és az állatkedvelők is remek programokra készülhetnek.

E-bike túra festői tájakon át

A kerékpáros túrák iránt érdeklődők augusztus 26-án a Bükki Csillagda kör E-bike túrán vehetnek részt a Bükki-fennsíkon. Míg az állatokat kedvelők az Európai Denevéréj alkalmából az Európa-szerte megrendezett, denevéreket bemutató és népszerűsítő programon vehetnek részt augusztus 27-én Felsőtárkányban.

e-bike, férfi, bicikli, hegytető
A hegytetőről nyíló panoráma
Forrás: www.bnpi.hu

Augusztus utolsó hétvégéjén két programon is részt vehetnek az érdeklődők a nemzeti park. A kerékpáros túrák iránt érdeklődők a Bükki Csillagda kör E-bike túrán vehetnek részt a Bükki-fennsíkon. A kalandos út során a Szalajka-völgyet és a Tótfalusi-völgyet elhagyva aszfaltozott úton haladhatnak tovább a kerékpárosok, amíg el nem érik a Gerenna-vár hegyet, innen a Bükk-fennsík felé vezet az út az Olasz-kapu szikla-átvágásnál. A Bánya-hegyi elágazót és a Bolygótúra tanösvényt elhagyva a kerékpárosok elérkezhetnek a Borostyán vendégházig, amely után a Bükki Csillagda a következő megálló. A Bükki Csillagda interaktív kiállítása magában foglalja a planetáriumot, a meteoritgyűjteményt, 3D-s vetítést, illetve a VR szemüveges bemutatót is. Miután a vendégek egy órát töltöttek a kiállítás megtekintésével, gyönyörű útszakaszon indulhatnak vissza Szilvásváradra.

Egészen másként fogunk a denevérekre tekinteni a Denevéréj után
Forrás: www.bnpi.hu

Az Európai Denevéréj alkalmából az Európa-szerte megrendezett, denevéreket bemutató és népszerűsítő programhoz kapcsolódik a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, immár 16. alkalommal. A Denevérek éjszakája Felsőtárkányban lehetőséget nyújt arra, hogy előadás, terepi hálózás, illetve detektorozás során ismerhessék meg a látogatók ezt az emlősökhöz tartozó hasznos, repülő állatrendet. A Magyarországon előforduló 28 faj és ezek populációi sérülékenyek, védelmük kiemelkedően fontos, hiszen rovarfogyasztásukon keresztül kulcsszerepet játszanak az ökológiai rendszerek egészséges működésében.

Bővebb információért kattintson ide.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!