Egészség

2022.07.22. 18:00

Közösségi médiás akcióval hívják fel a figyelmet az Elf Bar veszélyeire

A közösségi médiában indított akcióval hívja fel a figyelmet például az Elf Bar veszélyeire a Dohányzás Fókuszpont – mondta a Belügyminisztériumhoz tartozó szervezet vezetője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Demjén Tibor a műsorban azt mondta, már óvodásoknak is indítottak programot, amely a dohányzás veszélyeire hívja fel a figyelmet. A magyarországi óvodák több mint felében, a határon túli intézmények közül háromszázban tartanak felvilágosító foglalkozásokat.

Az Elf Bar, illetve a dohányzás miatt megjelennek azokon a platformokon is, amelyeket a fiatalok látogatnak, így a TikTokon és a Facebookon is; van olyan videójuk, amit már több mint egymillióan láttak – ismertette.

Érdemes felkeresni a cikiacigi.hu oldalt is, ahol az adott életkornak megfelelő információkat lehet találni a dohányzás káros hatásairól. A honlapról letölthető egy 8-10 foglalkozásból álló, pedagógusoknak szánt „csomag” is – hangzott el.

Demjén Tibor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, minden kormányhivatalban elérhető egy életnagyságú bábu és egy érintőképernyős számítógép, amelyen a pedagógusok szemléltethetik a dohányzás káros hatásait.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!