Búcsú a kapitánytól

2022.07.07. 11:10

Kimúlt Captain EO, a világ egyik legöregebb pingvinje

Negyvenévesen, a San Franciscó-i állatkertben szerdán elpusztult a Captain EO nevű Magellán-pingvin, amely a világon az egyik legöregebb, állatkertben tartott példány volt.

Captain EO 1984-ben érkezett az állatkertbe, amikor 52 vadon élő Magellán-pingvint szerzett be az intézmény, hogy létrehozzon belőlük egy kolóniát.

Gondozói szerint Captin EO egy finom úriemberhez hasonlított: nem tolakodott az etetésnél, csöndben és udvariasan kivárta a sorát, és miután jóllakott, úszott egyet vagy visszatért a helyére.

A nevét egy 1980-as évekbeli Michael Jackson-rövidfilmről kapta, amelyet Disneylandben vetítettek. A hím pingvin a San Franciscó-i állatkert Magellán-pingvin kolóniájának utolsó alapító példánya volt. Élete végén már alig látott és hallott, különleges táplálásra szorult. 26 utódja született, és haláláig 31 unokája, valamint 8 dédunokája is volt már.

A Dél-Amerikában honos Magellán-pingvinek több mint 60 centi magasra nőnek és majdnem hat és fél kilót nyomnak kifejlett állatként. Az állatkert közleménye szerint 20-30 évet élnek.

Borítóképünkön Captain EO (Forrás: San Francico Zoo/ Facebook)

Címkék#pingvin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!