Provokáció

2022.06.07. 08:49

Drag queenek léptek fel egy templomban (videó)

Az LMBT+ közösség szellemében tartott kabarét egy strasbourgi protestáns templomban egy hét tagú drag queen csoport. Az előadás célja a szórakoztatáson kívül az volt, hogy átrajzolják a határvonalakat.

Hercules 12 transzvesztitája – ezzel a címmel tartott kabaré előadást a strasbourgi Saint-Guillaume protestáns templomban hét drag queen, az előadás célja a szórakoztatáson kívül az volt, hogy megismertessék a közönséggel a szereplők érzéseit és kifejezzék érzelmeiket - számol be róla a V4NA Hírügynökség. 

A templom lelkésze, Daniel Boessenbacher úgy nyilatkozott a France 3 nevű lapnak, hogy a templomban mindenkit szívesen látnak, hozzátéve, hogy a kabaré "lehetővé teszi a határok átrajzolását".

A cikkből az is kiderül, hogy a társulat hat éve alakult és eredetileg 12 főből állt, ám mostanra hétre csökkent a számuk. A drag queenek az előadáson keresztül mutatják be a történetüket, életútjukat és próbálják megismertetni a nézőkkel az érzéseiket. Emellett azt az üzenetet közvetítik, hogy "légy az, aki lenni akarsz".

A társulat végigturnézza egész Franciaországot. Az egyik állomás volt a strasbourgi templom, amely közismert az LMBT közösség iránti rokonszenvéről, rendszeresen szervez összejöveteleket a queer személyek számára. Minden hónap első hétfőjén tartanak közös beszélgetést, imádságot és ünneplést a plébánia épületében. 

A templomban megrendezett előadást a Strasbourgi Egyetemmel együttműködésben szervezett Démonsratif nevű fesztivál keretein belül tartották, a drag queenek azt tervezik, hogy mindenképp visszatérnek még a nagyvárosba.

Strasbourg városában igencsak erős az LMBT tevékenység, amint arról a V4NA korábban beszámolt, a város zöldpárti vezetése bőkezűen támogat egy olyan egyesületet, amely felső tagozatos általános iskolásoknak és középiskolásoknak tart érzékenyítő foglalkozásokat az oktatási intézmény épületében.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!