Legendás futballista

2022.05.26. 15:20

Bemutatták a Diego Maradona emlékére átalakított repülőgépet

A 12 üléses Tango típusú repülő különleges festést kapott, a belsejét pedig múzeummá alakították.

Bemutatták Argentínában azt a magánrepülőgépet, mely a másfél éve elhunyt legendás futballistának, Diego Maradonának állít emléket.

A 12 üléses Tango típusú repülő különleges festést kapott, törzsének oldalán a klasszis csatár látható, amint megcsókolja 1986-as világbajnoki trófeát, a hátsó részét pedig szintén Maradona arcképe díszíti. A két szárnyán a mexikói vb negyeddöntőjében az angoloknak lőtt két gólját, az „Isten kezeként” elhíresültet, és a minden idők egyik legnagyszerűbb góljának tartott szóló találatát jelenítették meg. A jármű belsejét múzeummá alakították.

Megőrülök Maradonáért. Én az a típus vagyok, aki esténként lefekvés előtt mindig megnéz egy-két videót róla

– mondta az ünnepi leleplezésen Gaston Kolker, a gép kialakítását finanszírozó argentin techcég ügyvezetője.

A rajongók a repülőn egy mesterséges intelligencia segítségével „kapcsolatba” léphetnek a másfél éve elhunyt legendás labdarúgóval.
Forrás: AFP/Tomas Cuesta

Az idei lesz az első világbajnokság nélküle, s vélhetőleg az utolsó, amin Lionel Messi játszhat. Ezért arra gondoltam, hogy kell csinálnom egy Diego-gépet.

A repülőn a szurkolók üzenetet hagyhatnak Maradonának, s egy mesterséges intelligencia segítségével „kapcsolatba” léphetnek vele. Személyes tárgyakat is megtekinthetnek, nem csupán a legendás futballistától, hanem az 1986-os vb-n győztes válogatott több más tagjától is.

A tervek szerint a gépet ki lehet bérelni, Argentínában használják majd, de novemberben a katari világbajnokságra is elrepül. Végül jótékony célra elárverezik.

Borítókép: Bemutatták a Diego Maradona emlékére átalakított repülőgépet Argentínában. Fotó: AFP/Tomas Cuesta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!