Piros tojás helyett kézigránát

2022.03.23. 19:30

Botrányos jótékonysági akció indult Ukrajnáért (videó)

Amióta kitört a háború Ukrajnában, az egész világ úgy próbál segíteni, ahogyan csak tud. Sok jótékonysági kezdeményezéssel igyekeznek az emberek támogatni az ostrom alatt álló ország katonáit, menekültjeit. A belgiumi Kortrijkban található Beugnies Les Chocolats csokimanufaktúra is ezzel a céllal alkotta meg limitált kiadású, kézigránát formájú édességét húsvétra, amely a jó szándék ellenére sem aratott osztatlan sikert.

A csokigránátot öt euróért árulják, és az ebből befolyt összeg felét egy olyan szervezetnek, a Consortium 12.12-nek ajánlják fel, amely a háború miatt nehéz helyzetbe került ukrán népet támogatja. Nem csoda, hogy a robbanószerkezetre emlékeztető édesség sokaknál kiverte a biztosítékot, ugyanis a többség úgy gondolja, hogy ízléstelen, a jelenlegi helyzetben pedig egyenesen morbid.

Több kommentelő is úgy reagált a bemutató poszt alatt, hogy a támogatásnak ilyen módú megformálása nem éppen illik egy jótékonysági akcióhoz, a csokimanufaktúrának pedig szégyellnie kellene magát.

A cégvezető Nicolas Beugnies reagált a nagy port kavaró cukrászati alkotásra, a következőket mondta:

Gondoltam, hogy az ötlet sokkolóan fog hatni, de pont ez volt a célunk. Azt szerettük volna, hogy a termék, amely egyben szimbólum is, elgondolkodtató legyen, továbbá tükrözze mindazt, amit egy háború jelent.

Az édességből eddig négyszáz darab kelt el, és összesen kétezer darab legyártására készülnek. Ha mindegyiket megveszik, akkor a Consortium 12.12 jótékonysági szervezethez ötezer euró, forintosítva közel kétmillió forint kerülhet – tudatta a Mindmegette.

Borítóképünk forrása: Beugnies Les Chocolats Facebook-oldal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!