Éjjel-nappal segítség

2022.02.28. 10:35

A magyar–ukrán határon is segít az Ökumenikus Segélyszervezet

Meleg teával, szendviccsel, frissítőkkel, takarókkal és alapvető higiéniás cikkekkel segítik a menekülteket.

Éjjel-nappal működő segítőponttal támogatják az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai és önkéntesei a beregsurányi határátkelő ukrajnai oldalán kilométeres sorokban várakozókat. A határátkelő közelében, Asztélynál létrehozott segítőpontot egy használaton kívüli fűtött pavilonban rendezték be, amelyet további sátrakkal, illetve a következő napokban mobil mellékhelyiségekkel is kiegészítenek. A ponton meleg teával, szendviccsel, frissítőkkel, takarókkal és alapvető higiéniás cikkekkel segítik a menekülteket, akik sok esetben idősekkel, kisgyerekekkel várakoznak hosszú órákon át a határátlépésre.

„A pont működtetésébe a szervezet beregszászi központjának munkatársain túl helyi önkéntesek is bekapcsolódnak”

– mondta el Gerevich János, az Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai képviseletének vezetője.

Hozzátette, hogy a segítőponton a kézzelfogható segítség mellett magyarul és ukránul is információval látják el az érkezőket, többek között arról, hogy a rászorulók hogyan tudnak átmeneti szálláshelyet kapni Magyarországon.

Továbbra is él a segélyszervezet 1353-as adományvonala, amelynek hívásával bárki 250 forinttal támogathatja a bajbajutottakat.

A segélyszervezet pénzadományokat is fogad a háború elől menekülők megsegítéséhez a segelyszervezet.hu oldalon, illetve az ott feltüntetett 11705008-20464565 számlaszámon is.

Borítókép: MTI / AP / Visar Kryeziu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!