25 éve írták

2022.01.29. 12:45

Különleges palackposta ért partot Norvégiában

Norvégiában került elő egy skót kislány 25 éve tengerbe dobott palackpostája.

Joanna Buchan nyolcéves volt, amikor 1996-ban Peterhead partjainál egy halászhajóról egy iskolai projekt keretében az Északi-tengerbe dobta a kézzel írott levelét tartalmazó palackot – írja a BBC hírportálja.

Végül 1287 kilométerrel távolabb, az észak-norvégiai Gasvaer közelében találta meg Elena Andreassen Haga, aki a közösségi média segítségével akadt rá a levél feladójára. A zöld üvegre 2020 nyarán bukkant rá, a Facebookon küldött üzenetét azonban Johanna egészen hétfőig nem nyitotta meg.

Johanna Buchan ma már orvosként dolgozik az ausztráliai Új-Dél-Walesben. Mint mondta, halványan emlékszik arra, hogy a Peterheadi Központ Iskolában foglalkoztak a projekttel és üzenetet írt, melyet 1996-ban Peterhead mellett dobtak vízbe.

Gyöngybetűkkel írt levelében beszámolt kutyájáról, az iskolai projektről és még arról is, mit gondol az ellenkező nemről: „Egyébként utálom a fiúkat”.

A levelet olvasva „halálra nevette magát”.

Van benne pár igazán kedves sor például arról, ami akkoriban fontos volt számomra. Bárcsak el tudnám mesélni az akkori tanáromnak, aki előállt ezzel az ötlettel

– mondta Johanna Buchan.

Borítóképünk illusztráció. (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!