Rekord ár

2022.01.14. 12:34

Egymilliárd forint fölött kelt el a Pókember egy oldala

Az 1984-es képregény ezen oldalán jelent meg először Pókember a legendás fekete testhezálló ruhájában.

Rekordáron, több mint 3,36 millió dollárért (1,039 milliárd forint) kelt el egy 1984-es Pókember képregény egyetlen oldala csütörtökön egy dallasi árverésen.

Ezen az oldalon jelent meg először Pókember a legendás fekete testhezálló ruhájában Mike Zeck rajzán a Marvel A titkos háború című mini képregénysorozatának 8. kötetében. Ez az a ruha, amely végül Venom karakterének felbukkanásához vezet.

Az eddigi legmagasabb összeg, amelyet amerikai képregény egyetlen belső oldaláért árverésen fizettek, 657 250 dollár volt, A hihetetlen Hulk egy 1974-es füzetében található lap kelt el ennyiért. Ezen jelent meg először Farkas, azaz Wolverine.

A dallasi Heritage aukciósház négynapos képregényárverésének első napján 330 ezer dollárról indult a licitálás, és a hárommilliót is túlszárnyalta.

Szintén csütörtökön adták el a Superman első számának kevés fennmaradt példánya egyikét. Az Action Comics No. 1. 3,18 millió dollárért talált gazdára, ezzel a valaha legdrágábban elárverezett könyvek közé került.

Sem az eladó, sem a vevő kilétét nem közölte a Heritage.

Borítókép: AFP/illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!