Állatkínzás

2021.12.09. 14:00

Tizennyolc kutyakölyköt rejtegetett szállodai szobájában egy német nő

Az ebeket a többnapos magyarországi utazgatása során három gyöngyvászon hordozótáskában tartotta.

Egyebek mellett állatkínzás miatt emeltek vádat egy német nő ellen, aki egy hévízi szállodai szobában 18, ellátás nélkül tartott kölyökkutyát rejtegetett - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Pirger Csaba közölte: az 50 éves nő tavaly nyáron Balatonlellén vásárolt tíz hat-nyolc hetes francia buldog kölyökkutyát, majd később ismeretlen helyen további nyolc kölyköt, de egyiknek sem voltak papírjai az eredetéről, sem a kötelező oltásokról. Az ebeket a többnapos magyarországi utazgatása során három gyöngyvászon hordozótáskában tartotta, így jelentkezett be egy hévízi szállodába is.

Másnap a hotel alkalmazottai fedezték fel a vádlott távollétében, hogy a szobájában a kölykök részben szabadon, részben az ürülékükkel, vizeletükkel szennyezett táskákban voltak, de ivóvíz és élelem nem volt előttük. 

A helyszínre hívott rendőrök az ebeket lefoglalták, majd az állatorvosi vizsgálat során kiderült, hogy a kutyák állategészségügyi okmányokkal nem rendelkeztek és mikrochipet sem ültettek be a bőrük alá.

Napokkal később a nő az először vásárolt kutyák eladójától állatorvosi kezelések igazolásaival ellátott állategészségügyi kiskönyveket szerzett be, amelyeket bemutatott a rendőrségen. Kiderült azonban, hogy az okiratokban az igazolások hamisak voltak.

A vádlott azzal, hogy a kutyákat elhanyagolt állapotban, szűk helyre, a kórokozók elszaporodását okozó, szennyezett körülmények közé bezárta, az állatok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozhatta volna. A Keszthelyi Járási Ügyészség ezért állatkínzás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat ellene.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!