Cancel culture

2021.12.30. 20:50

Inkább törölték az egészet, hogy ne J.K. Rowling nyerjen az év embere szavazáson

A The Guardian tartott egy év embere szavazást, viszont mihelyt J.K. Rowling, a Harry Potter-regények híres írója állt nyerésre, törölték a szavazást.

A The Guardian közönségszavazást tartott, ahol az olvasóik az év emberének választhattak valakit – írja a Mandiner

„Mondja meg: ki az év embere 2021-ben?”, állt a szavazás címében. A december 15-én közzétett szavazás alcíme az volt, hogy: „A Time Magazine a milliárdos Tesla-főnököt, Elon Muskot választotta – de ön kit választana?”

Nem sokkal később,

amikor Rowling messze az élen állt, a szavazási lehetőség, az addigi eredményekkel együtt, eltűnt.

Egy apró betűs üzenetben ez állt: „Ezt az űrlapot deaktiváltuk, és minden további szavazatbeküldés előtt zárva van.”

 

Miért törölték ki Rowlingot?

Valószínűleg azért, mert nemrég viccet csinált a skót hatóságok azon döntéséből, hogy nőként regisztráltak egy transznemű erőszaktevőt. Rowling a londoni The Times vasárnapi cikkére reagált, melynek címe: „»Abszurdum«, hogy a rendőrök nőként regisztrálják az erőszaktevőket.”.

A háború béke. A szabadság rabszolgaság. A tudatlanság erő. A pénisszel rendelkező egyén, aki megerőszakolt téged pedig egy nő

– írta Rowling a Twitteren.

Borítókép: J. K. Rowling a Legendás állatok: Grindelwald bűntettei című filmje premierjén Londonban 2018. november 13-án / MTI / EPA / Neil Hall

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!