Járvány

2021.10.04. 15:30

Melbourne lett a világon a leghosszabb időre zárlat alá vont város

Az ausztráliai Melbourne lett a koronavírus-járvány miatt leghosszabb időre zárlat alá vont város a világon, a rekordot eddig Buenos Aires tartotta – derült ki hétfőn az AAP ausztrál hírügynökség jelentéséből.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Melbourne-t hatodik alkalommal, augusztus 5-én vonták karantén alá, az itt élők eddig összesen 246 napot töltöttek már zárlat alatt.

Az eddigi csúcstartó Buenos Aires volt, 234 nappal.

A hatóságok október közepére ígértek enyhítést, várhatóan ugyanis ekkorra sikerül beoltani az itt élők 70 százalékát. A jelenlegi tervek szerint 80 százalékos átoltottság elérése után további korlátozásokat oldanának fel, mindazonáltal Daniel Andrews, Victoria miniszterelnöke azt mondta, a karantént akár meg is hosszabbíthatják, amennyiben szükséges.

A városban ugyanakkor nő a feszültség a járványügyi rendelkezések miatt, szeptemberben a rendőrség több, a szigorú rendszabályok ellen szervezett, erőszakba torkolló tüntetést oszlatott fel.

A 25 milliós Ausztráliában a közegészségügyi intézkedéseknek is köszönhetően sikerült nagyon alacsony szinten tartani a koronavírusos esetek számát, a fertőzőbb és veszélyesebb delta variáns terjedését azonban nem sikerült megfékezni.

Az országban mind ez idáig 105 ezer igazolt fertőzöttről és több mint 1200 halálos áldozatról tudnak.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!