Érzékeny Bolygó

2021.09.10. 16:06

A Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál fő témája idén a víz

Központi szerepet kap a David Attenborough Világa elnevezésű blokk, amellyel a 95 éves világhírű angol természetfilmes előtt tisztelegnek a szervezők.

the child holds a glass of water in his hands. selective focus.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Tatevosian Yana

Ma veszi kezdetét a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Gödöllőn, ahol vasárnapig a Kárpát-medencei Filmszemle vetítései, fotókiállítás, valamint gyerek- és ismeretterjesztő programok is várják az érdeklődőket.

A hetedik alkalommal megrendezendő fesztivál idei kiemelt témája az „Érzékeny Bolygó – a víz” lesz.

A fesztivál hagyományos kísérőrendezvényén, a Nemzetközi és Kárpát-medencei Filmszemlén idén 9 kategóriában versenyeznek a világ minden tájáról érkező alkotások. A szombat délután induló mustra alkotásait négy vetítési helyszínen láthatja a közönség. Központi szerepet kap a David Attenborough Világa elnevezésű blokk, amellyel a 95 éves világhírű angol természetfilmes előtt tisztelegnek a szervezők.

A Trash Art Magyarország program hulladékból készült szobrainak témája ezúttal Magyarország nagyvadjai. Az alkotók alapanyagként különböző hulladéktípusokat és természetes, organikus anyagokat használtak fel.

Áder János köztársasági elnököt gyerekekkel fényképezik a Trash Art Magyarország művészeti program keretében kiállított szobroknál a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon 2021. szeptember 10-én.
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A fesztiválon öt fotókiállítás lesz látható: a Varázslatos Magyarország című természetfotó-tárlat, az Ember és Természet című diákkiállítás, a Tájodüsszeia 2021 és a TransNatura című tárlat, valamint Potyó Imre kiállítása.

Több ismeretterjesztő, szemléletformáló programon vehetnek részt a gyerekek. A Zöldforgó Élménynap része lesz az Alma Együttes és Gryllus Vilmos koncertje.

A programkínálatot természet- és környezetvédelmi vásár egészíti ki, amelyen közel 60 kiállító mutatja be portékáit.

A fesztivál társrendezvénye a Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitóeseménye, ahol 10 nemzeti park mutatkozik be, elhozva a fesztiválra egy-egy tájegység látnivalóit és aktuális programjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!