Sportos kikapcsolódás

2021.09.28. 15:20

333 kilométert tekertek vadregényes tájakon a palócföldi bringatúrán

A kezdeményezés célja többek között az elektromos kerékpár kultúrájának elterjesztése.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

5 napig tartó biciklitúra zárult le sikeresen Palóc Út Egyesület szervezésében. A Palóc Bringatúra nevű esemény túravezetője, Frics Balázs hangsúlyozta, szeretnék, ha a következő években még színesebb kalandtúrákkal várhatnák az érdeklődőket.

Palócföld Magyarország északkeleti szegletében, Szlovákia közvetlen szomszédságában, hegyek, völgyek, dombok és fennsíkok ölelésében várja a kirándulni és kikapcsolódni vágyókat. A vadregényes tájat pedig közelről is láthatták azok, aki részt vettek a Palóc Bringatúrán.

A kezdeményezéshez kapcsolódóan indul a palócföldi kerékpárkölcsönző hálózat is. A szervezet kerékpárok és elektromos bringák biztosítása mellett szeretne páratlanul szép túraprogramokat is nyújtani.

A programokon mindenki a saját erőnlétének megfelelően választhat útvonalat a térségben.

A túra első napján a résztvevők érintették a Nógrád megyei Maconkai-tavat valamint Bárnát. A kerekezés után a program a Bárna Vad Fogadójának eseményeivel zárult. A második napon az útvonal a Medves-fennsíkon és a szlovákiai Rapovcén vezetett keresztül, majd Szécsény-Pösténypusztán ért véget. A harmadik napon Balassagyarmai, Iliny, Buják és Terény volt a bringázók úti célja.

A bringázás mellett kulturális programok, például a balassagyarmati Kerékpár Múzeum és a rimóci Főkötő Múzeum várta a résztvevőket.

A túra negyedik napján Hollókő, Garáb, Buják és Terény tájai nyűgözték le a kerékpározókat. A zárónapon pedig a szlovákiai Magasmajtény, vagyis Hrusov és Ipoly területén áthaladva Drégelypalánkon ért véget a túra.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!