Rendezvénysorozat

2021.08.31. 15:50

Keresik a jövő tehetséges autó- és motorversenyzőit

A HUMDA Junior Gokart Challenge célja többek között az, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatosság fontosságára.

KÉP 1280x830

Forrás: HUMDA

Országos autó- és motorsport tehetségkutató programsorozatot indít HUMDA Junior Gokart Challenge néven 6 és 14 év közötti gyermekek számárára a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. A jelentkezők profi versenygokart-szimulátorokon próbálhatják ki magukat a HUMDA országjáró kamionjában augusztus 30. és október 30. között, összesen hét városban.

A jövő tehetséges autó- és motorversenyzőinek felkutatását már gyermekkorban elkezdi a HUMDA az országos tehetségkutató programsorozatával. A hét helyszín mindegyikén csaknem egy hetet tölt az országjáró kamion, ahol hétköznapokon szimulátoros tehetségkutató időméréssel kezdődnek a programok.

A legjobb időt futó versenyzők lehetőséget kapnak, hogy valódi elektromos gokartokon bizonyítsák tudásukat.

A szombati családi műsort a versenyek mellett további programok, kiállítások és előadások színesítik. A dedikálások és interaktív közlekedési élményprogramok mellett a Fit4Race felkészítő tréning részleteibe is érdemes bepillantani. Ez ugyanis egy olyan edzésprogram, amely magába foglalja az élettant, a mozgásszervi rendszereket, a mentális felkészülést, a táplálkozást, a sportot és a pihenést.

Versenyautók, versenygokartok és még sok más jármű megtekinthető lesz majd, így a kicsik és a nagyok is találhatnak kedvükre való elfoglaltságot.

Augusztus 30-tól Kaposváron, szeptember 6-tól Veszprémben, szeptember 13-tól Szolnokon, szeptember 20-tól Békéscsabán, szeptember 27-től Debrecenben, október 4-től Győrben, majd október 25-től Budapesten tehetik próbára tudásukat az érdeklődők. Az első helyszínen, Kaposváron a szimulátoros tehetségkutató időmérés és a szombati családi műsor az Aréna pakolójában lesz.

Többek álma is valóra válhat

A HUMDA Junior Gokart Challenge verseny egyik célja, hogy a fiatalok körében népszerűsítse az autósportot. Továbbá a rendezvénysorozatban kiemelt szerepet kap az elektromobilitás, így a gyermekek megismerhetik a hibrid és az elektromos technológiákat. Emellett közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi edukáció is zajlik majd a következő két hónapban.

A szervezet legfontosabb törekvése, hogy olyan széles bázisú tehetségkutató és utánpótlásnevelő rendszert hozzon létre, amely segítségével biztonságos körülmények között, felkészült szakemberek irányításával kóstolhat bele a lehető legtöbb fiatal az autó- és motorversenyzésbe.

Azokat a fiatalokat keressük, akikből megfelelő tehetséggondozással olyan versenyzők válhatnak, akiknek az egész ország szurkolhat majd. A célunk tehát nem kevesebb, mint a jövő Michelisz Norbertjeinek és Talmácsi Gáborainak megtalálása – hangsúlyozta Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az autó- és motorsport világában sokan azért nem tudják kipróbálni magukat, mert anyagi szempontból túl magas a belépési küszöb. A Junior Gokart Challenge rendezvénysorozaton potenciálisan növelhető a tömegbázis, valamint növelhető az autósport népszerűsége és nagyobb eséllyel lehet megtalálni a jövő bajnokait is.

A rendezvénnyel kapcsolatban további részletek a szervezet honlapján olvashatóak.

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. a szektor szereplőit összefogva és velük szoros együttműködésben vesz részt a hazai autó- és motorsportszakma koordinálásában. Az ügynökség emellett közreműködik a hazai közlekedéskultúra és közlekedésbiztonság fejlesztésében. A hazai mérnökképzés, illetve a környezetkímélőbb technológiák népszerűsítése mellett gazdaságfejlesztési és sportdiplomáciai feladatokat is ellát a HUMDA Zrt. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által alapított, a tárca 100 százalékos tulajdonában lévő társaság újragondolja és megerősíti Magyarország szerepét az átalakuló mobilitás korszakában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!