Dekorációs ötletek

2021.07.25. 07:15

Mutatjuk, hogyan tegye hangulatossá a fürdőszobáját

Lehet, hogy azt gondolnánk, a fürdőszoba dekorálása felesleges időtöltés, pedig igenis fontos!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Nem éppen a fürdőszoba a lakásod kirakathelyisége? Ötleteket adunk arra, hogy hogyan tehetjük olyanná, ahova mindig kellemes érzés lesz belépni. Tévedés azt hinni, hogy a fürdő úgyis olyan kicsi, hogy ott nem érezheti magát igazán jól az ember. Egy kis idővel, kreatív ötletekkel és néhány kiegészítővel igazi pihenőoázist alakíthatunk ki magunknak – írja a Lakáskultúra.

Borosláda tárolónak

Ha a természetközeli stílus közel áll hozzánk, akkor fa borosládákba is helyezhetjük a törölközőinket. Az ilyen ládák és egyéb nyersfa tárolóedények rusztikus hangulatot árasztanak és nem utolsó sorban segítenek rendet tartani a fürdőszobában. Semmi nem rontja el jobban a rendezett hangulatot, mint az össze-vissza rakosgatott, egymás hegyén-hátán álló fürdőszobai kellékek.

Színes fürdőszobaszőnyeg

Ne a hagyományos, egyszer egy méteres fürdőszobaszőnyegben gondolkodjunk, ha azt akarjuk, hogy a szőnyeg a helyiség éke legyen. Egy nagyobb, színes szőnyeggel és hozzá illő kiegészítőkkel teljesen szobaszerű hangulatot érhetünk el. Ha pedig még egy olyan ülőalkalmatosságot is beszerzünk, ami illik az enteriőrbe, akár olvasgathatunk is a vizes-nappalinkban.

Törölközőszárítók

A törölközőszárító nem luxus, hanem alap: ha a textileket kénytelenek vagyunk az így mindig nyitva levő ruhaszárítóra tenni, akkor azonnal elrontjuk a szoba hangulatát. A másik, rendes törölközőszárítón kívül eső módszer pedig az, hogy a használt, de még nem mosandó textileket összevissza akasztjuk az ablak kilincsére, vagy a kád szélére: ez sem jobb, hiszen azonnal koszos hatást fognak kelteni maguk a textilek és rendetlent a szoba.

Fürdőkád-asztal

Ha szeretünk tetemes időt tölteni a kádban, miért is ne tennénk úri módon? Szerezzünk be egy kádra rögzíthető asztalt és azon akár olvasgathatunk, ehetünk-ihatunk is. Ez az eszköz különösképpen télen hasznos, amikor a legtöbben inkább fürdünk, minthogy zuhanyozzunk.

Apróságok tárolói

Ami még fontos, az az, hogy rend legyen: a fürdőszoba nem kamra és nem tárolóhelyiség. A vattakorongokat, fültisztító pálcákat és egyéb apróságokat el kell tenni, az nem megoldás, hogy a mosdó szélén tömörítjük őket. Ehhez jól jönnek a designboltokban kapható szép tárolóedények. Vegyünk többet is belőlük és minden egyes kacatnak találjunk helyet bennük.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!