Több évi tilalom után

2021.04.10. 13:05

Megkezdődött az elefántvadászat Botswanában, mintegy 300 állat kilövésére adtak engedélyt

A szezon szeptember 21-ig tart, addig 287 elefántot ejthetnek el a jó pénzt fizető vadászok.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Több évi tilalom után újraindult az elefántvadászat Botswanában, ahol mintegy 300 állat kilövésére adtak engedélyt a szezonban.

„Kezdetét vette a vadászati idény, amely a tervezettnek megfelelően zajlik” – jelentette be Kabelo Senyatso, a nemzeti parkokat igazgató hatóság vezetője. Közlése szerint a szezon szeptember 21-ig tart, addig 287 elefántot ejthetnek el a jó pénzt fizető vadászok.

A szafariparadicsomnak számító dél-afrikai országban már tavaly újra engedélyezni akarták az elefántvadászatot, de akkor a koronavírus-járvány miatt elhalasztották az ágazat újraindítását.

„Máris kuncsaftok vannak a helyszínen, egyesek közülük az Egyesült Államokból és más országokból érkeztek” – jelentette be a vadon élő állatok és a belőlük származó termékek forgalmazásával foglalkozó ágazati szövetség, a BWPA szóvivője, Debbie Peak, aki örömét fejezte ki az üzlet újraindulása miatt. Mint mondta, az elefántvadászat felújítása jót tesz a helyi közösségeknek és a nemzetgazdaságnak is.

Botswana jól teljesít a természetvédelemben, ezért is váltott ki nemzetközi felháborodást tavaly az elefántvadászat újbóli engedélyezésének híre.

Tény, hogy míg Afrika sok térségében csökken az elefántok száma, a tengerpart nélküli országban az 1991. évi 50 ezerről 130 ezerre nőtt az állomány, amely jelenleg a teljes afrikai elefántpopuláció csaknem egyharmadát teszi ki.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!