átmeneti lépés

2021.01.01. 18:03

Fondü nélkül nem éri meg nyitva tartani a svájci síparadicsomot

Az éttermek január 22-ig csak elvitelre árusíthatnak ételt, de az adelbodeni Engstliegenalp legnépszerűbb fogása nem alkalmas elvitelre.

Norway's Leif Kristian Haugen loses his balance during the men's giant slalom race at the FIS Alpine Skiing World Cup on January 7, 2017 in Adelboden. (Photo by FABRICE COFFRINI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: FABRICE COFFRIN

Átmeneti időre bezár egy svájci síparadicsom, mert a fondü nem alkalmas arra, hogy elvitelre árusítsák, márpedig az üdülőhely árbevételének fele az élménygasztronómiából, ezen belül is az olvasztott sajt árusításából származik.

A svájci járványügyi rendelkezések értelmében az éttermek január 22-ig csak elvitelre árusíthatnak ételt, az adelbodeni Engstliegenalp legnépszerűbb fogása viszont az olvasztott, mártogatós sajt, amely csak helyben, melegen tartva fogyasztható, elvitelre nem alkalmas.

Az olvasztott, mártogatós sajtot kínáló hó- és jégkunyhók, a híres fondü-igluk nélkül nem éri meg nyitva tartani, ezért a síparadicsomot működtető Bergbahnen Engstligenalp AG – mint azt pénteken bejelentette – január 22-ig megszakítja a téli szezont, nemcsak a fondükunyhókat zárják be, hanem a sípályákat is.

A mintegy 2000 méteres magasságban, az Adelbodeni-völgyben fekvő télisport-paradicsomban nyolc sífelvonó működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!