szemtanú kerestetik

2020.12.03. 10:31

Négy férfi vihette el a utah-i sivatagból a rejtélyes monolit fémtömböt

A San Juan megyei rendőrfőnök nem indít nyomozást a közterületre illegálisan kihelyezett monolit eltűnésének ügyében, ugyanakkor szívesen fogad minden fülest.

(FILES) This file video grab image obtained November 24, 2020 courtesy of the Utah Department of Public Safety Aero Bureau shows a mysterious metal monolith that was discovered in Utah after public safety officers spotted the object while conducting a routine wildlife mission. - A mysterious metal monolith found in the remote desert of the western United States, sparking a national guessing game over how it got there, has apparently disappeared, officials said. The Bureau of Land Management in Utah said November 28, 2020 it had received "credible reports" that the object had been removed "by an unknown party" on Friday evening. (Photo by Handout / Utah Department of Public Safety / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /Utah Department of Public Safety /HANDOUT " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP

Fotó: HANDOUT

Egy szemtanú szerint négy férfi darabolta fel és vitte el péntek éjszaka a utah-i sivatag vörös kövei között nemrég felfedezett, rejtélyes monolit fémoszlopot, amely napok óta lázban tartja az internetezőket világszerte.

Ross Bernards coloradói fotós a helyi televíziónak nyilatkozva közölte, hogy miután a fémoszlop nagy robajjal feldőlt, az egyik férfi azt mondta: „ezért nem szabad szemetet hátra hagyni a sivatagban”.

A négy fős brigád darabokra törte a szerkezetet, felpakolta és elment. „Miközben pakolták és elsétáltak, azt mondták, ne hagyjunk nyomot” – idézte fel Bernards, akinek csapata meg is örökítette a történéseket.

A San Juan megyei rendőrfőnök hivatala korábban azt nyilatkozta, hogy nem indít nyomozást a közterületre illegálisan kihelyezett monolit eltűnésének ügyében, ugyanakkor szívesen fogad minden fülest attól a több száz embertől, akik elzarándokoltak a Red Rock sivatag mélyére, hogy megcsodálják a csillogó fémoszlopot.

A utah-i hatóságok múlt hét hétfőn jelentették be, hogy egy 3,6 méter magas fémépítményre bukkantak a sivatag vörös sziklái között. A monolit pontos helyét szándékosan nem adták meg, ám az internetezők mindössze 48 óra alatt lokalizálták a pontot és kiposztolták a koordinátáit. Nem sokkal később meg is jelentek az első fotók az Instagram közösségi képmegosztón a titokzatos eredetű oszloppal pózoló emberekről.

A fémtömb eredete ismeretlen. A legtöbben arra tippeltek, hogy szobrász alkotása lehet, néhányan John McCracken minimalista művész (1934-2011) keze nyomát vélték felismerni benne.

Nem Utah az egyetlen hely, ahol rejtélyes monolit tűnt fel: Észak-Romániában egy hasonló fémépítmény felbukkanásáról és eltűnéséről számoltak be a napokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!