Koronavírus

2020.03.13. 16:49

Több millió eurót adományoztak olasz cégek a járvány feltartóztatására

Az összeget kórházakhoz és a polgári védelemhez juttatják el.

Forrás: Shutterstock

Több millió dollárt adományoztak olasz cégek, köztük neves divatházak és futballklubok, valamint Ferenc pápa az Olaszországot sújtó koronavírus-járvány feltartóztatására.

A Bennetton-család, amely vagyonát a ruhaiparban alapozta meg, de ma már repülőtereket és autópályákat is működtet, hárommillió eurót ajánlott fel.

Giorgio Armani olasz divattervező 1,25 millió eurót (346 millió forint) adományozott négy olasz kórháznak és az olasz polgári védelemnek a koronavírus elleni harc segítésére. Az adományt három milánói és egy római kórháznak juttatják el, valamint az olasz polgári védelmi ügynökségnek – jelentette be az Armani divatcsoport szóvivője még hétfőn.

Marco Bizzari, a Gucci cég vezérigazgatója személyesen százezer eurót ajánlott fel, a Dolce & Gabbana és a Bulgari cégek nem hozták nyilvánosságra az összeget, de bejelentették, hogy a koronavírus kutatására adományoznak jelentős összeget.

Chiara Ferragni divatblogger és férje százezer eurót ajánlott fel és elindított egy négymillió eurós adománygyűjtő kampányt a milánói San Raffaele kórház megsegítésre. Három nap alatt 3,7 millió eurót gyűjtöttek össze.

A koronavírus-járvány leginkább az északi Lombardiát sújtja, a kórházak intenzív osztályai megteltek a súlyosan fertőzött betegekkel.

Az AC Milan futballklub 250 ezer euróval támogatja a mentőszolgálatok munkáját, játékosai és igazgatói egy napnyi fizetésüket ajánlották fel a járvány feltartóztatására tett erőfeszítések finanszírozására.

Az Inter futballklub és kínai tulajdonosa, a Sunning International 300 ezer eurót adományoz orvosi maszkok és az egészségügyi ellátáshoz szükséges eszközök vásárlására a polgári védelemnek.

Ferenc pápa százezer eurót adományozott a katolikus Caritas olaszországi ágának, amely a szegényeket és az hajléktalanokat segíti a járványban.

A legutóbbi adatok szerint 1016-ra emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) halálos áldozatainak száma Olaszországban a polgári védelmi hatóság csütörtök esti tájékoztatója szerint, eközben a diagnosztizált fertőzöttek száma 15 113-ra nőtt.

A legtöbb diagnosztizált fertőzöttet továbbra is Lombardia tartományban regisztrálták.

Borítókép: illusztráció / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!