Járvány

2020.03.17. 07:59

Kijárási tilalmat vezettek be, mire a rabok tömegesen szöknek ki Brazíliában (videó)

Több száz, de az is lehet, hogy ezer fogvatartott szökött meg négy brazíliai börtönből egy nappal azt megelőzően, hogy a hatóságok felfüggesztik kijárási jogaikat az új koronavírus-járvány miatt elrendelt óvintézkedésként – közölték a hatóságok Sao Paulóban helyi idő szerint hétfőn.

Forrás: Twitter

A hatóságok pontos számról egyelőre nem tudtak beszámolni, arra hivatkozva, hogy még összesítik az adatokat. A helyi média potenciálisan ezer rabról tett említést, aki négy börtönből szökött meg. Egy meg nem erősített hitelességű, a közösségi médiában terjedő videófelvételen az látszik, ahogy az egyik létesítményből fogvatartottak hosszú sora távozik.

Sao Paulo állam büntetés-végrehajtási hatósága úgy nyilatkozott, hogy engedetlenség történt a börtönökben, mielőtt a fegyintézményeket lezárták volna.

A kijárási és látogatási tilalmat azért rendelték el, mert félő volt, hogy az a 34 ezer rab, aki olyan kedvezményben részesül, hogy napközben elhagyhatja a létesítményt, behurcolja a vírust a börtönbe, ahol ez súlyos egészségügyi problémát okozhatna.

A fogvatartottak munkába vagy tanulni járhatnak ki az intézményből minden évben öt alkalommal, egy-egy hétre.

A 210 millió lakosú Brazíliában jelenleg 234 fertőzöttet tartanak nyilván hivatalosan, a legtöbbet Sao Paulo államban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!