remények

2020.01.13. 08:25

Kevesebb alkoholtól kevesebb zaklatást várnak

Korlátoznák az italozást a brit ügyvédek céges buliján.

Forrás: Shutterstock

Új irányelveket fogalmazott meg az angol és walesi ügyvédeket tömörítő Law Society egy „egészséges alkoholfogyasztási kultúra” kialakítása érdekében a jogászszakmán belül.

Az intenzív ivászatokkal együtt járó hagyományos céges bulik helyett éppen ezért szabadulószobás vagy pizzasütögetős csapatépítők megrendezését javasolják az irodáknak – írja a Ripost.

A túlzott alkoholfogyasztás a mentális betegségek egyik kiváltó tényezője az ügyvédi munkát végzők körében, amit sokan a munkahelyi stressz levezetésére használnak, mutat rá a Law Society.

Ráadásul az alkoholfogyasztással együtt járó céges összejövetelek azok számára is kellemetlenek lehetnek, akik vallási vagy éppen egészségügyi okokból nem fogyaszthatnak szeszes italokat.

A jogászegylet teljes mértékben nem kívánja beszüntetni az ilyen eseményeken történő alkoholfogyasztást, csupán rá akarja irányítani a figyelmet azokra az egészségesebb és kevésbé kirekesztő lehetőségekre, amelyek rendelkezésre állnak a munkaidőn kívüli, de munkahelyhez kötődő együttlétek megszervezésekor – hangsúlyozta le a Law Society munkatársa, Laura Uberoi.

A most kiadott iránymutatás egyébként a világ legnagyobb nemzetközi ügyvédi szervezete, az International Bar Association által készített tanulmányra hivatkozik, amely felhívja a figyelmet a munkahelyi zaklatások és az alkoholfogyasztás szoros kapcsolatára.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!