Napi cukiság

2019.11.15. 15:51

Megvan a belgiumi óriáspanda-ikrek neve (videó)

A bocsokkal együtt a Pairi Daiza vadállatpark immár öt óriáspandának ad otthont.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Tiergarten Schönbrunn

A Pao Ti és Pao Mej nevet kapták a belgiumi Pairi Daiza vadállatpark augusztusban született óriáspanda-ikrei.

Kína belgiumi nagykövete, Cao Csungming egy csütörtöki ceremónián jelentette be az éppen 100 napos pandabocsok neveit, amelyek kiválasztásában internetes szavazással a közönség is részt vett.

Az állatkert közleménye szerint ha a pandák megfelelően fejlődnek, akkor hamarosan elhagyhatják a bölcsődét és csatlakozhatnak az anyjukhoz a kifutón, hogy a látogatók is megnézhessék őket. Erre legkorábban december 14-én kerülhet sor, amikor az intézmény újra megnyitja a kapuit.

Az ikrek szülei, Hao Hao és társa, Hszing Huj 2014-ben az óriáspanda-kutatóprogram keretében érkeztek a belgiumi Brugulette-ben lévő állatparkba a csengtui óriáspanda-központból.

Hao Haonak 2016-ben már született kölyke, Tien Pao.

A most született bocsokkal együtt a Pairi Daiza – az európai állatkertek közül elsőként immár öt óriáspandának ad otthont.

Az óriáspanda a világ egyik legveszélyeztetettebb faja, vadon mintegy kétezer példány él főként Sanszi és Szecsuán kínai tartományok területén.

Tavaly világszerte 548 egyed élt fogságban.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!