Egyperces

2019.09.06. 22:01

Ilyen csak a mesében van: 20 év után talált rá családjára a vonatról eltűnt lány - videó

Julija Viktorovnát négyévesen vesztették el szülei.

MTI

Húsz év után megtalálta szüleit egy négyévesen elveszett fehérorosz lány.


A kis Julija Viktorovnát 1999. október 1-jén, a Minszk és Oszipovics közti utolsó esti helyközi vonaton, egy úgynevezett elektricskán vesztették el szülei, akik két napon át tűvé tettek minden környékbeli állomást, hasztalanul. A hatóságok is nagy erőkkel keresték a négyéves gyermeket, de a kutatás nem hozott eredményt.


Nemrégiben Oroszországból jelentkezett a belorusz hatóságoknál egy fiatalember - az immár felnőtt lány egy barátja - azzal, hogy ismer egy intézetben, illetve nevelőszülőknél felnőtt nőt, aki talán azonos lehet azzal a lánnyal, akinek eltűnéséről az interneten kutakodva szerzett tudomást.


A nő töredékesen emlékezett gyermekkorára, bátyjára és nővérére, valamint arra, hogy 1999-ben a rjazanyi pályaudvarról hozták el. Julija hasonlítani látszott az egykori fotón szereplő kislányhoz, végül a DNS-vizsgálat is megerősítette, hogy a két évtizede elveszett lány került elő.

 


A szerencsésen végződött történetről a fehérorosz belügyminisztérium számolt be a honlapján, videofelvételt (https://www.mvd.gov.by/ru/news/5901) is közölte a boldog viszontlátásról.


A belorusz hatóságok szerint "csoda", hogy ilyen hosszú idő után sikerült megoldani egy eltűnési ügyet.


Mint kiderült, annak idején ott követett el mulasztást a belorusz rendőrség, hogy csak fehérorosz területen kereste az eltűnt gyermeket, Oroszországban nem köröztették a kis Juliát.


A hírekből nem derül ki, hogyan szakadt el szüleitől a lány és miként került Oroszországba, a távoli Rjazanyba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!