Egyperces

2019.06.06. 23:26

Tévésorozat készült gyerekeknek a második világháborúról

A nyolcrészes sorozatban elkerülték a megrázó felvételeket, de az archív filmrészletek nagy szerepet játszanak.

MTI

Der Krieg und ich (A háború és én) címmel európai televíziós sorozat készült azzal a céllal, hogy bemutassa a nyolc éven felüli gyerekeknek, hogyan éltek társaik a második világháborúban, miként viszonyultak a háborúhoz és a holokauszthoz.


A nyolcrészes sorozatban elkerülték a megrázó felvételeket, de az archív filmrészletek nagy szerepet játszanak a 25 perces epizódokban - közölte csütörtökön Peter Boudgoust, a Südwestrudfunk (SWR) német közszolgálati adó intendánsa a sorozat mainzi bemutatóján.


A sorozat főhősei Németországban, Lengyelországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Norvégiában, Oroszországban és Csehországban egykor élő gyerekek, a karaktereket naplókból és önéletrajzokból merítették.


A gyerekek megismerhetik, milyen sebezhető lehet az együttérzés, a szolidaritás, a tolerancia és a szabadság, és azt, hogy érdemes harcolni ezekért az értékekért" - olvasható a SWR közleményében.


A sorozatot már bemutatták Svájcban, és Németország mellett láthatják a gyerekek Franciaországban, Skóciában, Csehországban, valamint Ausztráliában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!