Egyperces

2019.05.08. 20:17

Mégsem biztos, hogy öngyilkos lett a Prodigy énekese

Az orvosszakértő szerint a bizonyítékok elégtelensége miatt azt sem lehet kimondani, hogy a zenész halála baleset volt, vagyis, hogy az énekes "csak szórakozott és végül rosszul alakultak a dolgok".

Kokain, alkohol és kodein volt Keith Flint, a Prodigy együttes énekesének szervezetében a halálakor - adta hírül a BBC News.


A 49 éves énekest március 4-én találta holtan az essexi North Endben lévő otthonában egy barátja.

    

A törvényszéki orvosszakértő megállapítása szerint a zenész halálát akasztás okozta. A toxikológiai vizsgálat kokaint, alkoholt és kodeint mutatott ki Flint szervezetében.

    

Caroline Beasley-Murray essexi vezető orvosszakértő szerdán közölte: nincs elegendő bizonyíték annak kimondásához, hogy az énekes önkezével vetett véget az életének.

    

"Soha nem fogjuk biztosra tudni, hogy mi járt a fejében azon a napon" - mondta az orvosszakértő. Beasley-Murray hozzátette, a bizonyítékok elégtelensége miatt továbbá azt sem lehet kimondani, hogy a zenész halála baleset volt, vagyis, hogy az énekes "csak szórakozott és végül rosszul alakultak a dolgok".

    

Egy márciusban végzett hivatalos vizsgálat nem állapított meg idegenkezűséget Flint halálával kapcsolatban.

    

A Londonban született Flint az 1990-es években futott be Brit Award-díjas bandájával. Az együttes tavaly novemberben jelentkezett új lemezzel, a közelmúltban Ausztráliában turnéztak, májusban az Egyesült Államokba mentek volna.

    

Liam Howlett és Maxim, a Prodigy tagjai Flintet "igazi úttörőként, innovátorként és legendaként" méltatták halála után.

    

Március végén több ezren sorakoztak fel Essex utcáin, hogy végső búcsút vegyen az énekestől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!